Tidenes sesongåpning i Sogndal Skisenter!

Aldri før har vi sett så mye snø så tidlig på sesongen, spesielt ikke i skogen!

I går åpnet Sogndal Skisenter tallerkenheisen til stor jubel for lokalbefolkningen. Store mengder snø på Vestlandet de siste ukene har gitt anlegget mulighet for rekordtidlig åpning denne sesongen.

Det var god kok i anlegget allerede før heisen begynte å gå. Nikolai Nygaard var førstemann i køen med egg og bacon – noe som vist nok gir ”GNAR-points” borte i Junaiten. ”Det er jo verdt å komme seg opp litt tidlig når man vet hvor mye snø som fins her oppe” sier Nikolai.

 Nikolai Nygaard. Foto: Bård Basberg

Nikolai Nygaard. Foto: Bård Basberg

Etter ti-slaget bikket rant det på med ivrige skikjørere. ”Vi kan trygt si at det var ikke Sogningene som bygde landet i går” sier Steinar Nes, en av flere som skulket unna jobb og forpliktelser til bytte for bunnløse putelinjer i Hodlekveskogen.

 Steinar Nes i Hodlekveskogen. Foto: Bård Basberg

Steinar Nes i Hodlekveskogen. Foto: Bård Basberg

De heisnære områdene ble fort oppkjørt og folk trakk seg etterhvert inn i den beryktede Hodlekveskogen. Ivar Løvik var glad for at heisen endelig gikk – han har hatt 5 dager (!!) i strekk med skitur i Hodlekveskogen – ”Det er godt å slippe å tråkke opp til topps for egen maskin” sier han.

 Ivar Løvik i en dyp sving. Foto: Bård Basberg

Ivar Løvik i en dyp sving. Foto: Bård Basberg

På lørdag åpner også resten av anlegget. Til tross for mildværet som herjer nå, meldes det kaldere temperaturer mot helgen – så mulighetene er der i aller høyeste grad for en god skihelg i Sogn!

FREMHEVEDE PRODUKTER